Forbes a publicat lista celor mai bogați oameni din industria cryptomonedelor

Jurnalul american financiar-economic Forbes a publicat pentru prima dată lista celor mai bogați oameni din industria criptovalutară, în care au intrat 19 oameni. Potrivit publicației, averea fiecărui reprezentat din primii 10 depășește 1 miliard de dolari sau este aproape de această valoare.

Lista este condusă de co-fondatorul și fostul director executiv al Ripple, Chris Larsen, care deține 5,2 miliarde de monede ripple (XRP), potrivit publicației, averea ajungând la 7 miliarde – 8 miliarde de dolari, dar conform ultimelor evoluții pe piață, este vorba de doar 5,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, Chris Larsen este pe primul loc.

Al doilea pe poziție este co-fondatorul Ethereum, fondatorul companiei blockchain ConsenSys şi fostul director executiv al Goldman Sachs, Joseph Lubin.  Averea acestuia a fost estimată vag de către Forbes la valoarea de 1 miliard – 5 miliarde de dolari, dar în orice caz, Joseph Lubin este cripto-miliarder.

Al treilea pe listă este Zhao Changpeng , fondatorul și conducătorul bursei ciptovalutare Binance care, în timp de doar 180 de zile, a transformat-o în una din cele mai mari platforme de tranzacționare din lume. Averea lui Zhao Changpeng se estimează la valoarea de 1,1 miliarde – 2 miliarde de dolari.

Este de remarcat că lista nu include doar fondatori și conducători ai celor mai mari companii din industria criptovalutară dar și investitorii privați, cum ar fi Matthew Mellon, situat pe locul 5, averea căruia a fost estimată de Forbes la 900 milioane – 1 miliard de dolari.

Printre persoanele din lista Forbes, se regăsesc reprezentanți de vază a industriei, cum ar fi:

  • frații gemeni Winklevoss (avere de 900 milioane – 1,1 miliarde de dolari);
  • conducătorul Coinbase, Brian Armstrong (900 milioane – 1 miliard de dolari);
  • conducătorul Galaxy Digital, Mike Novogratz (700 milioane – 1 miliard de dolari);
  • fondatorul proiectului EOS, Dan Larimer (600 milioane – 700 milioane de dolari);
  • conducătorul Bitfury, Valery Vavilov (500 milioane – 700 milioane de dolari);
  • conducătorul IOHK, Charles Hoskinson (500 milioane – 600 milioane de dolari);
  • fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin (400 milioane – 500 milioane de dolari);
  • investitorul Tim Draper (350 milioane – 500 milioane de dolari);
  • conducătorul Digital Currency Group, Barry Silbert ( 400 milioane – 500 milioane de dolari).

Anterior, conform altor publicații, averea lui Chris Larsen, când prețul monedei Ripple era la apogeu, constituia 37,3 miliarde – 55,8 miliarde de dolari. Averea altor doi co-fondatori ai Ripple, McCaleb si Brad Garlinhausa, constituia la acel moment peste 10 miliarde de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.