#bitcoin: 194 milioane de dolari au fost transferati cu doar 0,1 dolari comision

Pe 16 octombrie, un utilizator Bitcoin a transferat 29.999 BTC, in valoare de 194 de milioane de dolari, platind o taxa de doar 0,1 $, tranzactie care ar fi costat zeci de mii de dolari in sistemul bancar.

Un subiect adesea amintit impotriva criptomonedelor precum Bitcoin și Ethereum este faptul ca efectuarea tranzactiilor ar fi costisitoare din cauza taxelor platite minerilor. Cu toate acestea, un transfer in valoare de 194 milioane de dolari efectuat pe blockchainul Bitcoin demonstreaza potentialul monedelor consensuale de a optimiza in mod semnificativ platile transfrontaliere.

Transferul unui milion de dolari costa in sistemul bancar traditional mai mult de 10000 dolari.

Pe 14 octombrie, cunoscutul critic al criptomonedelor, Nouriel Roubini, economist si profesor la Stern School, a afirmat ca ar costa 60 de dolari procesarea unei tranzactii cu Bitcoin si ca atare ar costa 63 de dolari cumpararea cu Bitcoin a unui latte care costa la Starbucks doar 3 dolari.

“Deci, costul pe o tranzactie cu Bitcoin este de fapt 60 de dolari. Deci, daca as cumpara un latte de 3 $ la Starbucks, ar trebui sa plătesc 63 de dolari in BTC! Asadar, mitul unei <<noi tehnologii stralucitoare care reduce comisioanele mari ale sistemelor financiare traditionale!>> se dovedeste a fi o mare minciuna!”, a afirmat Roubini.

In replica, respectatul investitor cripto si co-fondatorul Blocktower, Ari Paul, a declarat ca taxa de tranzactionare a Bitcoin, care este mai mica de 0,1 $, este verificabila public pe blockchain.

“Taxele BTC sunt mai mici de 0,10 USD si acest lucru este usor de verificat. Daca pretuiti adevarul, veti oferi o corectie publica. Daca scopul dvs. este de a induce in eroare audienta cu simple declarații false, continuati. Nu e nimic de cercetat. Taxele sunt vizibile publicului din mai multe surse. Cred ca este mai bine sa nu furnizez o sursa anume, deoarece atunci, indiferent de sursa, aceasta va fi atacata”, a spus Paul.

Cripto ar putea lovi puternic sistemul bancar traditional in zona tranzactiilor internationale

Pe masura ce scalabilitatea retelelor blockchain publice se imbunatateste odata cu integrarea atat a solutiilor de scalare on-chain cat si a celor de second-layer, criptomonedele vor fi capabile sa intermedieze plati mai mici cu eficienta mai mare.

Dar, pe termen mediu, avand in vedere capacitatea blockchain de a procesa plati de mare valoare, cu acelasi cost cu al unei tranzactii mici, este foarte probabil ca criptomonedele sa beneficieze de o acceptare larga din partea investitorilor si a firmelor pentru intermedierea tranzactiilor internationale, o piata de 30 de trilioane de dolari care se bazeaza in prezent exclusiv pe institutiile financiare traditionale pentru a realiza tranzactiile mari.

Sa platesti de la 0,1 pana la 1 USD pentru o tranzactie cu o valoare de la 5 pana la 10 USD ar putea fi ineficient si nepractic. Cu toate acestea, cheltuirea aceleiasi taxe pentru a procesa tranzactii de milioane de dolari ofera criptomonedelor un avantaj clar fata de sistemele traditionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.