India vrea sa aiba propria moneda digitala oficiala. Criptomonedele ar putea fi interzise printr-o lege

India ia in calcul interzicerea criptomonedelor private de tip bitcoin pentru a crea o proprie moneda digitala, urmand a da o lege in acest sens.
Legea “va crea un cadru legal care va facilita infiintarea unei monede digitale oficiale care sa fie emisa de Banca pentru Rezerve a Indiei”, arata camera inferioara a Parlamentului.

Legea, care urmeaza sa fie dezbatuta in actuala sesiune parlamentara, prevede “interzicerea tuturor criptomonedelor private in India, dar permite, cu anumite exceptii, promovarea tehnologiei care sta la baza criptomonedelor si utilziarea acesteia”.

La jumatatea anului 2019, o comisie guvernamentala indiana a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private, sub pedeapsa cu inchisoarea de pana la 10 ani si amenzi mari pentru cei care fac tranzactii in monede de acest fel.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.
– eToro – https://bit.ly/2QGr5Zp (Your capital is at risk.)
– Coinbase – https://bit.ly/cont-coinbase
– CryptoCom – http://bit.ly/cont-cryptocom
– LDVbank – https://cutt.ly/tokero
– Binance – https://bit.ly/38Zy4UK

Comisia a cerut insa guvernului sa ia in considerare lansarea unei monede digitale oficiale in India, care sa functioneze precum bancnontele, prin intermediul Bancii pentru Rezerve a Indiei.

Totusi, Curtea Suprema din India a permis bancilor, in martie 2020, sa gestioneze tranzactii cu criptomonede de la burse si traderi, inversand o interdictie data de banca centrala care a fost o lovitura majora data acestei industrii infloritoare.

Guverne din intreaga lume au analizat modalitati de reglementare a criptomonedelor, dar nicio economie mare nu a luat masura drastica de a interzice detinerea acestora, chiar daca au aparut ingrijorari legate de folosirea incorecta a datelor consumatorilor si posibilul impact asupra sistemului financiar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.