De ce îmi pute a manipulare de piață retragerea sprijinului Tesla pentru Bitcoin din motive imbecile de climă

Elon Musk a lovit piața crypto, după ce a anunțat că Tesla (TSLA) va înceta să accepte Bitcoin (BTC) pentru achiziții de mașini Tesla – chiar dacă compania continuă să dețină Bitcoin. Într-o postare pe Twitter, Musk a vorbit despre impactul asupra mediului al mineritului Bitcoin, spunând că consumă multă energie și dăunează climei.

Miscarea i-a luat prin surprindere pe entuziaștii criptomonedelor și a scăzut prețul Bitcoin cu aproximativ 13%. Alte cryptomonede au urmat exemplul, pe măsură ce investitorii au decis să descopere modul în care pierderea sprijinului unui influencer proeminent ar putea avea impact asupra pieței.

Elon Musk a declarat în postarea sa că Tesla este „îngrijorată de utilizarea în creștere rapidă a combustibililor fosili pentru exploatarea și tranzacțiile Bitcoin, în special cărbunele, care are cele mai slabe emisii de orice combustibil”.

Dacă mă întrebați pe mine, ceea ce a făcut Elon Musk acum a fost o simplă manipulare de piață, una jegoasă după părerea mea, deoarece se știe, și sunt convins că știe și el, doar că face pe prostu, că peste 70-80% din energeia electrică folosită pentru minarea de Bitcoin, este energie REGENRABILĂ.

Miscarea a stârnit, de asemenea, o furie imediată în rândul investitorilor Bitcoin – mulți dintre aceștia au aplaudat promovarea Dogecoin (DOGE) de către Elon Musk, monedă care a scăzut și ea cu peste 20%, alături de Ethereum (ETH), și multe altele care s-au scufundat după anunțul lui Musk.

Rămâne de văzut cum se va suci Elon Musk în viitor, în interesul lui și al Tesla (desigur) și ce moneda va accepta pentru achiziționarea de mașini Tesla. Poate Dogecoin, poate Ethereum, poate chiar Elrond, cine stie 🙂

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.