Bitcoin a scăzut din nou, după un tweet al lui Elon Musk. Cât valorează acum

  • Preţul unui Bitcoin a scăzut din nou după ce Elon Musk a postat un tweet
  • Tehnoregele Tesla a sugerat că numai susţine cea mai valoroasă monedă virtuală din lume
  • Nu este prima dată când un tweet al lui Musk începe să zdruncine piaţa crypto

Preţul unui Bitcoin a scăzut din nou după ce Elon Musk a postat un tweet prin care a sugerat că numai susţine cea mai valoroasă monedă virtuală din lume. CEO-ul Tesla a postat un meme despre un cuplu care decide să se despartă, adăugând hashtagul #Bitcoin şi un emoji reprezentând o inimă frântă.

Ulterior, preţul criptomonedei a scăzut cu 4% la 36.723 dolari, în timp ce Ether – a doua cea mai puternică monedă digitală – a înregistrat un minus de 5% la 2.662 dolari, iar Dogecoin a scăzut cu aproape 5% până la 37 de cenţi.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Bitcoin a avut un an marcat de volatilitate, atingând un maxim istoric de peste 64.000 de dolari în aprilie, prăbuşindu-se aproape de 30.000 de dolari în luna următoare. Deşi se află la 40% sub recordul din aprilie, activul înregistrează o creştere de circa 30% de la începutul anului până acum.

Nu este prima dată când un tweet al lui Musk începe să zdruncine piaţa crypto. În mai, miliardarul a declarat că Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată din cauza temerilor generate de cantitatea masivă de energie pe care o foloseşte moneda, ştergând într-o singură zi sute de miliarde de dolari din piaţă.

Câţiva experţi din interiorul sectorului l-au criticat pe Musk pentru postările cu privire la criptomonede. Antreprenorul a scris constant despre potenţialul pe care îl oferă Dogecoin, monedă creată în glumă în urmă cu opt ani pentru a parodia fenomenul crypto, rezultând în schimbări masive ale preţului.

„Tweet-urile care rănesc finanţele altor oameni nu sunt amuzante, ci iresponsabile”, spune Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, cel mai mare exchange crypto în funcţie de volumul tranzacţiilor.

De asemenea, postările miliardarului au atras atenţia autorităţii americane de supraveghere financiară, SEC, care l-a acuzat în 2018 pe Musk de inducerea în eroare a investitorilor din momentul în care a publicat pe Twitter o presupusă intenţie de a scoate Tesla de la bursă.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.