El Salvador pare să devină prima țară din lume care adoptă bitcoin ca mijloc legal de plată

El Salvador caută să introducă legislație care să o facă prima națiune suverană din lume care adoptă bitcoin ca mijloc legal de plată, alături de dolarul SUA.

Într-un videoclip difuzat către Bitcoin 2021, o conferință de mai multe zile din Miami, fiind numită cel mai mare eveniment bitcoin din istorie, președintele Nayib Bukele a anunțat parteneriatul El Salvador cu compania de portofele digitale, Strike, pentru a construi infrastructura financiară modernă a țării folosind tehnologia bitcoin.

„Săptămâna viitoare voi trimite la congres un proiect de lege care va face din bitcoin o plată legală”, a spus Bukele.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

Jack Mallers, fondatorul platformei de plăți Lightning Network Strike, a declarat că acest lucru va scădea pe măsură ce „împușcătura auzită” în jurul lumii pentru bitcoin ”.

“Ceea ce transformă aici este că bitcoinul este atât cel mai mare activ de rezervă creat vreodată, cât și o rețea monetară superioară. Holdingul bitcoin oferă o modalitate de a proteja economiile în curs de dezvoltare de șocurile potențiale ale inflației valutare fiat”, a continuat Mallers.

Vorbind de pe scena principală, Mallers a spus că această mișcare va ajuta să elibereze puterea și potențialul bitcoin pentru cazurile de utilizare de zi cu zi într-o rețea deschisă care să beneficieze de persoane, companii și servicii din sectorul public.

El Salvador este o economie în mare parte a numerarului, unde aproximativ 70% dintre oameni nu au conturi bancare sau carduri de credit. Remitențele sau banii trimiși acasă de migranți reprezintă mai mult de 20% din produsul intern brut al El Salvador. Serviciile existente pot percepe taxe de 10% sau mai mult pentru acele transferuri internaționale, care uneori pot dura zile până ajung și care uneori necesită o preluare fizică.

Bitcoin nu este susținut de un activ și nici nu are credința și sprijinul deplin al vreunui guvern. Valoarea sa este derivată, în parte, din faptul că este digitală; vor exista vreodată 21 de milioane de bitcoin.

În timp ce încă apar detalii despre modul în care va funcționa lansarea, CNBC este informat că El Salvador a reunit o echipă de lideri bitcoin pentru a ajuta la construirea unui nou ecosistem financiar cu bitcoin ca strat de bază.

„A fost o inevitabilitate, dar aici deja: prima țară în curs de realizare a cursului legal bitcoin”, a declarat Adam Back, CEO Blockstream.

Back a spus că intenționează să contribuie cu tehnologii precum infrastructura lichidă și prin satelit pentru a face din El Salvador un model pentru lume.

„Suntem încântați să-l ajutăm pe El Salvador în drumul său spre adoptarea standardului Bitcoin”, a spus el.

Aceasta nu este prima mișcare a lui El Salvador în bitcoin. În martie, Strike și-a lansat aplicația de plăți mobile acolo și a devenit rapid aplicația descărcată numărul unu din țară.


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.