El Salvador poate avea probleme cu FMI după ce a acceptat Bitcoin ca mijloc de plată

El Salvador se confruntă cu primele probleme după ce a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată. Măsura ar putea pune în pericol împrumutul de la FMI, după ce acesta a avertizat despre riscurile utilizării Bitcoinului pentru tranzacţiile de zi cu zi.

Președintele Bukele insistă că decizia, luată marți în Parlamentul țării, nu va modifica fundamentele economice, dar va permite salvadorienilor care lucrează în străinătate să trimită mult mai ușor bani acasă, la familii.

O echipă FMI se va întâlni cu preşedintele din El Salvador, Nayib Bukele, în timp ce organizaţia internaţională cântăreşte cu atenţie acordarea unui nou pachet de ajutor pentru ţară a cărei economie a fost lovită puternic de coronavirus.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

„Adoptarea Bitcoinului ca mijloc legal de plată ridică o serie de probleme macroeconomice, financiare şi juridice care necesită o analiză foarte atentă”, a declarat joi purtătorul de cuvânt Gerry Rice.

„Ceea ce am spus în trecut, în general, este că activele criptografice pot prezenta riscuri semnificative, iar măsurile de reglementare eficiente sunt foarte importante atunci când avem de-a face cu acestea”, a adăugat Rice.

FMI a aprobat în aprilie 2020 un ajutor de 389 de milioane de dolari pentru El Salvador, pe măsură ce criza coronavirusului a cuprins globul. FMI este acum în curs de negocieri pentru un împrumut suplimentar, dar decizia luată de El Salvador cu privirea la Bitcoin ar putea întârzia, modifica clauzele sau chiar anula împrumutul.

Parlamentarii din El Salvador au aprobat marţi un proiect de lege care va permite ca monedă digitală să fie utilizată pentru mai multe aspecte ale vieţii de zi cu zi, de la achiziţii de proprietăţi până la contribuţii fiscale.

Astfel, preţurile produselor vor putea fi afişate de acum în Bitcoin, iar cetăţenii vor avea posibilitatea să îţi plătească taxele prin intermediul monedei digitale. De asemenea, tranzacţiile în Bitcoin nu vor deveni subiectul impozitului pe câştigurile de capital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.