Miliardarul în crypto Mircea Popescu găsit mort în Costa Rica. El afirma că este singura persoană ce deține 1.000.000 bitcoini

Lumea criptomonedelor a fost inflamată luni de informația că miliardarul Mircea Popescu, românul care a afirmat că a deținut peste un milion de bitcoini, a fost găsit mort în Costa Rica.

Informația a fost amplu distribuită în cercurile de pe rețelele sociale ale entuziaștilor și investitorilor în criptomonede și alte active digitale după ce aceasta a fost publicată de către un site de știri din Costa Rica, aceasta fiind ulterior preluată de majoritatea site-urilor specializate în monede virtuale.

Site-ul din Costa Rica afirmă că Popescu a fost descoperit de paramedici ai Crucii Roșii în dimineața zilei de 23 iunie pe o plajă după ce ar fi fost luat de maree în seara anterioară.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

Deși neconvingătoare pe cont propriu (știrea menționează că Popescu ar fi fost polonez), informația a fost confirmată ulterior de trei femei cu care miliardarul a avut relații, potrivit Bitcoin Magazine, cea mai mare revistă de specialitate din zona crypto. Una dintre acestea, dezvoltatorul web Diana Coman, a confirmat vestea pe blogul său personal.

Cine a fost Mircea Popescu

„Român prin rezidență, provocator prin ocupație și ‘cel mai mare scriitor de romane erotice’ prin autoproclamare, Popescu lasă în urmă o moștenire împrăștiată pe atât de multe bloguri și forumuri încât a fost dificil chiar și în timpul vieții să separi omul de mit”, scrie Bitcoin Magazine despre acesta.

Popescu, despre care se zvonește că ar fi unul dintre cei mai mari posesori individuali de bitcoini din lume, a afirmat că deține un milion de monede digitale deși estimările mai conservatoare îi evaluează portofoliul la zeci de mii.

Născut la Cluj-Napoca, Popescu a fost unul dintre cei mai timpurii și ambițioși antreprenori din domeniul crypto, fiind cunoscut pentru fondarea MPEx, o platformă de tranzacționare a bitcoin.

Fondat în 2012, site-ul a fost unul dintre primele care au intermediat vânzările de bitcoin, lucru care a stârnit furia Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite a cărei puteri Popescu încerca să o submineze la tot pasul.

Clujeanul a devenit faimos după ce a fost prima persoană care a combătut în public înșelătoriile cu criptomonede, devenind un critic vocal al Ripple (compania care a lansat XRP), precum și a Bitcoins Savings & Trust, despre care s-a confirmat ulterior că a fost o schemă piramidală.

Acțiunile sale, pe atunci ceva cu totul nou, i-au adus o legiune de fani și au stabilit tonul pentru ceea ce avea să fie semnătura sa: un brand agresiv și fără menajamente de evanghelism bitcoin care îi fac moștenirea una de durată în pofida instanțelor de sexism, bigotism și antisemitism. Blogul său, Trilema.com, conține exemple a tuturor celor 3, potrivit Bitcoin Magazine.

Cel mai notoriu act al său a fost însă punerea unei recompense pe capul dezvoltatorului bitcoin Pieter Wuille într-o postare care poate fi citită și ca un argument tehnic în mai multe straturi despre validarea tranzacțiilor crypto.

„Bitcoin nu este aici pentru ca tu să-ți dai cu părerea despre el. Bitcoin este aici să îți schimbe profund și adesea dureros viața (…) indiferent dacă ești de acord sau nu, indiferent dacă îți dai permisiunea sau nu, indiferent dacă crezi că este ‘acceptabil’ sau orice altceva. Nimeni nu te-a întrebat”, a afirmat acesta.

Mircea Popescu avea 41 de ani.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.