Ce este bitcoin? Este o monedă digitală în cadrul căreia tranzacțiile au loc fără intermediari, adică puteți trimite bani oriunde în lume fără a apela la o bancă sau la un sistem centralizat. Tranzacțiile bitcoin sunt de cele mai multe ori aproape gratuie.
Bitcoin a desprins multe dintre barierele cu care oamenii obișnuiți se confruntă din punct de vedere financiar. Una dintre cele mai mportante moduri de a face acest lucru este de a deschide o piață a activelor speculative, care sunt ușor de accesat și au un potențial extrem de profitabil. Vorbesc, desigur, despre Bitcoin în sine ca un activ speculativ.
Să recunoaștem, cei mai mulți dintre noi am ratat începutul unei oportunități din care puteai face mulți bani cu puțin efort, iar această oportunitate este Bitcoin.
Dacă am fi investit în monedă la început când a fost inventată sau pur și simplu la începutul anului 2013, am fi fost putred de bogați acum. Dar asta nu înseamna că s-a terminat acum. Acestă politică este încă din primele zile ale tehnologiei, dacă dețineți Bitcoin chiar acum, sunteți un adept la început.
Invest in bitcoin and stockmarket – https://goo.gl/y9tyx3
Make a cryptocurrency wallet – https://bit.ly/304BqkW or https://goo.gl/uiATb9
Bitcoin Romania – https://goo.gl/Jco1bj
Exchange – https://bit.ly/38Zy4UK, https://goo.gl/Qr1D7Y or https://goo.gl/qoHJV7
Pentru tranzactionarea monedelor folosesc de ani de zile eTORO … platforma lor mi se pare cea mai faina, usoara si la indemana tuturor, iar aplicatia de mobil te face sa te indragostesti de ea din prima clipa. O alta platforma pe care o recomand si unde puteti pastra bitcoin este BTCXCHANGE … care e o platforma romaneasca, prezenta pe piata de ani de zile si isi fac treaba foarte bine. De asemenea o platforma foarte buna este si COINBASE unde poti transfera orice moneda in alta sau in USD, EUR, etc.
PS: La toti am facut depozit si am facut cashout fara nici un fel de problema. Ultima data la BTCXCHANGE am facut cashout de 1000 euro si au ajuns banii in 2 zile.
PS2: Eu va recomand sa va faceti cont pe TOATE cele 3 platforme si sa le folositi fiecare in functie de ce aveti nevoie in acel moment!
Ce o diferențiază de monedele normale?
Bitcoin poate fi folosit pentru a cumpara lucruri electronic. În acest sens, este precum dolarii, euro sau yenii, care sunt de asemenea, tranzacționați digital.
Cu toate acestea, caracteristica cea mai importantă a Bitcoin, și lucrul care o face diferită de banii convenționali, este faptul că e descentralizată. Nici o instituție nu controlează rețeaua Bitcoin. Acest lucru liniștește oamenii, deoarece asta înseamnă că banca nu le poate controla banii.
Cine a creat Bitcoin?
Un dezvoltator de software numit Satoshi Nakamoto a propus bitcoin, care era un sistem de plată electronic bazat pe demonstrații matematice. Ideea a fost de a produce o monedă independentă de orice autoritate centrală, transferabilă electronic, mai mult sau mai puțin în mod rapid, cu taxe de tranzacție foarte mici.
Cine o tipărește?
Nimeni. Această monedă nu este tipărită în format fizic, în umbra unei bănci centale, fără a da explicații populației și creând propriile reguli. Acele bănci pot pur și simplu produce mai mulți bani pentru a acoperi datoria națională, devalorizând astfel, moneda lor.
Citeste si: Unde pastram si unde tranzactionam monedele virtuale in siguranta?
În schimb, bitcoin este creată digital de către o comunitate de oameni căruia oricine i se poate alătura. Bitconii sunt ”exploatați”, folosind puterea de calcul într-o rețea distribuită. Această rețea procesează de asemenea, tranzacții făcute cu moneda virtuală, făcând efectiv din bitcoin, propria rețea de plată.
Deci nu poți multiplica bitcoini nemilitați?
Așa e. Protocolul Bitcoin – regulile care fac ca bitcoin să funcționze – spun că doar 21 de milioane de bitcoini pot fi creați vreodată de mineri. Cu toate acestea, aceste monede pot fi divizate în părți mai mici (cea mai mică valoare divizibilă este a suta milionime din bitcoin și se numește ”Satoshi”, după fondatorul Bitcoin).
În ce constă?
Moneda convențională este făcută din aur sau argint. Teoretic, ai ști că, dacă ai preda un dolar la bancă, ai putea obține ceva aur în schimb (deși acest lucru nu a funcționat în practică). Dar bitcoin nu este făcută din aur; este pe bază de matematică.
Oameni din întreaga lume folosesc programe software care înțeleg formule matematice pentru a produce bitcoini. Formula matematică este disponibilă gratuit, astfel încât oricine o poate verifica. Software-ul este, de asemenea, open source, ceea ce înseamnă că oricine se poate uita peste el pentru a se asigura că îndeplinește funcțiile corespunzătoare.
Invest in bitcoin and stockmarket – https://goo.gl/y9tyx3
Make a cryptocurrency wallet – https://bit.ly/304BqkW or https://goo.gl/uiATb9
Bitcoin Romania – https://goo.gl/Jco1bj
Exchange – https://bit.ly/38Zy4UK, https://goo.gl/Qr1D7Y or https://goo.gl/qoHJV7
Care îi sunt caracteristicile monedei Bitcoin?
Bitcoin prezintă mai multe caraceristici importante care o deosebesc de monedele fictive.
1. Este descentralizată
Rețeaua Bitcoin nu este controlată de o autoritate centrală. Fiecare dispozitiv care minează bitcoin și procesează tranzacții, constituie o parte a rețelei, iar dispozitivele funcționează împreună. Asta înseamnă că, în teorie, o autoritate centrală nu poate să se joace cu politica monetară și să provoace un colaps – sau să decidă pur și simplu, să le ia oamenilor bitcoinii, așa cum Banca Centrală Europeană a decis să facă în cazul Ciprului, la începutul anului 2013. Iar în cazul în care o parte a rețelei se deconectează dintr-un anumit motiv, banii continuă să curgă.
2. Este ușor de configurat
Băncile tradiționale te fac pur și simplu să faci acrobații pentru a deschide un cont. Configurarea conturilor de comerciant pentru plată este o altă sarcină kafkiană asaltată de birocrație. Cu toate acestea, aveți posibilitatea să configurați o adresă Bitcoin în câteva secunde, fără alte întrebări și fără taxe de plătit.
3. Este anonimă
Ei bine, într-un fel. Utilizatorii pot deține mai multe adrese Bitcoin, iar ele nu sunt legate de nume, adrese sau alte informații de identificare personală. Cu toate acestea …
4. Este complet transparentă
…bitcoin stochează detaliile fiecărei tranzacții care a avut loc în rețea, într-o versiune foarte mare a unui registru general, numit block chain. Block chain-ul spune tot. Dacă aveți o adresă bitcoin folosită în mod public, oricine vă poate spune câți bitcoini sunt stocați la acea adresă.
Doar că nu știu că vă apaține. Există măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a-și face activitățile mai opace în rețeaua bitcoin, totuși, cum ar fi să nu folosească aceleași adrese bitcoin în mod constant, și să nu transfere mulți bitcoini la o singură adresă.
5. Taxele de tranzacție sunt minuscule (0.16 RON la data de 1 Septembrie 2014)
Banca ta te poate taxa cu 10 lire pentru un transfer internațional. Bitcoin nu face asta.
6. Este rapidă
Poți trimite bani oriunde, care vor ajunge câteva minute mai târziu, imediat ce rețeaua bitcoin procesează plata.
7. Nu este recuperabilă
Când bitcoinii tăi sunt trimiși, nu îi mai poți recupera, decât în cazul în care destinatarul ți-i returnează. S-au dus pentru totdeauna. Deci bitcoin are multe de demonstrat, în teorie. Dar cum funcționează, în practică? Citește mai multe pentru afla cum sunt bitconii extrași, ce se întâmplă când are loc o tranzacție bitcoin, și cum ține rețeaua evidența la tot.