Ce este Ripple (XRP) si cum poti investi in cryptomonede

Majoritatea traderilor se bucură de tranzacționarea pe piețele Forex și CFD, inclusiv noi înșine, dar criptomonedele oferă un mix mai larg de instrumente tranzacționabile. Astăzi promitem să analizăm în detaliu o metodă de abordare a perechii Ripple vs. US Dollar prezentându-vă instrumentele, uneltele și ideile strategiei de tranzacționare.

În timp ce tot mai mulţi utilizatoril sunt cuprinşi de febra Bitcoin, o criptovalută rivală îşi face simţită prezenţa. Băncile şi instituţiile financiare au cunoştinţele necesare pentru a vedea mai departe de hype-ul care înconjoară Bitcoin şi nu închid ochii la celelalte monede digitale. Ba chiar par interesate de criptovaluta numită Ripple (XRP), deoarece aceasta este singura construită special pentru bănci.

Platforme recomandate pentru tranzactionare:

Pentru început, trebuie reţinut că moneda Ripple este o valută digitală, iar Ripple este un întreg sistem (Internet Protocol). Acesta se utilizează pentru tranzacţii financiare internaţionale. XRP este simbolul monedei, similar termenului BTC pentru Bitcoin.

Altă întrebare care apare este: Cine a inventat Ripple? În spatele Ripple se află două personaje legendare pentru Bitcoin, care au înţeles timpuriu multe din deficienţele monedelor digitale.

Ripple este o reţea deschisă de plăţi care facilitează transferuri internaţionale în siguranţă. Numele întreg este “Ripple Transaction Protocol” (RTXP), iar moneda asociată poartă denumirea “Ripple” (XRP). Scopul sistemului Ripple este de a-i ajuta pe oameni să scape de comisioanele uriaşe şi de întârzierile procesării plăţilor.

Cele mai commune întrebări legate de Ripple sunt următoarele:

  1. Ce este criptomoneda Ripple?
  2. Ce este Ripple?
  3. Ce este XRP?

Dacă Bitcoin, Ethereum şi alte criptovalute încearcă să înlocuiască instituţiile financiare prin intermediul tehnologiei Blockchain, Ripple este un jucător diferit. Strategia în acest caz este de a revoluţiona serviciile financiare. De fapt, valoarea intrinsecă a sistemului Ripple este crescută chiar datorită acestei strategii.

Ripple intenţionează să reprezinte pentru bani ceea ce reprezintă Internetul pentru informaţie.

Cine a inventat Ripple?

Chris Larsen, un guru financiar online şi-a pus mintea la contribuţie alături de Jed McCaleb, un împătimit al lumii crypto. Şi lucrurile au mers din bine în foarte bine. Perioada timpurie a însemnat multă muncă pentru construirea infrastruicturii, iar în timp sistemul s-a dovedit a fi un succes, primind sponsorizari de la companiile de capital Andreessen Horowitz, FF Angel IV, Lightspeed Venture Partners, Vast Ventures, dar şi de la Google. Toţi aceşti investitori au văzut oportunităţile pe care le aduce Ripple faţă de competitori.

Pe măsură ce tot mai multe firme de capital investesc în Ripple, cererea pentru această criptomonedă creşte. Va avea această cerere un efect asupra disponibilului? Şi da, şi nu.

Cantitatea disponibilă

Similar altor criptovalute, există dubii serioase şi în privinţa cantităţii de monede Ripple. În pofida înregistrărilor din ultimii cinci ani, există în continuare îngrijorare că Ripple ar putea vinde oricând cele 61.68 miliarde XRP. Conform Profit Confidential, pentru a-i linişti pe utilizatori, compania a anunţat că va plasa până la finalul anului 55 mld. XRP într-un cont de escrow securizat criptografic.

Mişcarea este salutată de către experţii din industrie. Spencer Bogart, director de cercetare la Blockchain Capital, consideră că în acest fel se oferă o anumită predictibilitate asupra disponibilului de XRP, ceea ce favorizează cererea de pe piaţă.

Mike Belshe, co-fondator şi CEO al companiei BitGo, a adăugat că intenţia manifestată de Ripple “este un semnal clar că sunt serioşi şi doresc să construiască şi să administreze pe termen lung un ecosistem sănătos pentru aplicaţiile bazate pe XRP”, citează aceeaşi sursă.

Avantajele Ripple

Cele mai remarcabile caracteristici ale protocolului Ripple sunt rapiditatea şi distribuţia. Eliminând terţii, sistemul taie toate costurile legate de transmiterea electronică a banilor.

De exemplu, dacă cineva trimite altcuiva o sumă prin PayPal, destinatarul este taxat cu 3% din valoarea tranzacţiei. Cu Ripple nu se mai plăteste aproape nimic. Acest “aproape nimic” inseamnă mai precis o valoare de 1/100.000 XRP, care este folosită pentru securizarea tranzacţiei.

Alt avantaj constă în faptul că sistemul permite schimbul mai multor tipuri de valute (inclusiv Bitcoin). Practic, se poate converti orice valută: dolari pentru yuani, BTC pentru lire sterline şi aşa mai departe.

Dacă un utilizator trimite dolari în altă ţară, destinatarul poate ridica banii în orice valută doreşte, fără taxe de schimb valutar.

Dar nu sunt acestea toate avantajele. Ripple este preţios şi din următoarele puncte de vedere:

Rapiditatea plăţilor: Ripple efectuează plăţile în patru secunde. Comparativ, Ethereum are nevoie de două minute, iar Bitcoin de peste o oră. Să nu mai vorbim de sistemul bancar, care durează între trei şi cinci zile lucrătoare.

Scalabilitate: cele 1500 tranzacţii pe secundă (TPS) sunt doar o fracţie din întregul potenţial. Ripple poate manageria până la 50.000 TPS. Este o diferenţă uriaşă faţă de Ethereum, care este limitat la 15 TPS, sau faţă de Bitcoin, care permite între trei şi şase TPS.

Stabilitate: este poate cel mai mare avantaj. Spre diferenţă de alte criptovalute, Ripple are un sistem stabil de cinci ani şi este guvernat de o echipă dedicată, formată din ingineri de top. În plus, sistemul consumă o cantitate neglijabilă de energie.

Ripple vs Bitcoin vs Ethereum

Bitcoin are avantajul de a fi prima criptomonedă din lume. Din acest motiv, orice altă valută digitală inevitabil va fi comparată cu Bitcoin. Dar când vine vorba de beneficii, Ripple ridică ştacheta. În prezent, Ripple este cea mai rapidă şi cea mai scalabilă criptovalută şi permite plăţi internaţionale în timp real.

Monedă Scalabilitate (transacții pe secundă) Cantitate Viteza tranzacțiilor Mainstream Decentralized
Ripple 1500 TPS 80 mld. 4 secunde Nu Nu
Ethereum 15 TPS nelimitată 2.5 minute Da Da
Bitcoin 3-7 TPS 21 mil. 10 minute Da Da

Dacă analizăm tabelul de mai sus, nu trebuie să avem cunoştinţe avansate pentru a înţelege potenţialul de lider al acestui altcoin. În fond, în zilele noatre, timpul înseamnă bani şi fiecare secundă este preţioasă.

De ce este Ripple utilizat în sistemul bancar?

Stefan Thomas, CTO-ul companiei Ripple, afirmă că “Ripple este criptovalută destinată mediului enterprise şi din prima zi s-a adresat băncilor”.

Un avantaj uriaş pe care îl oferă băncilor este rapiditatea. Sistemul este gândit să updateze registrele în mod automat şi continuu. Cu alte cuvinte, protocolul obţine consensul la nivel global în decurs de câteva secunde după orice schimbare.

Dar băncile nu ar fi interesate dacă nu ar avea şi ele ceva de câştigat. Şi din acest punct de vedere, datorită Ripple, băncile pot economisi în medie 3.76$ la fiecare tranzacţie. Şi dacă ne gândim că sistemul bancar efectuează câteva milioane de tranzacţii anual, suma economisită este una considerabilă.

Însă motivul principal pentru care sistemul bancar a adoptat Ripple în detrimentul altor monede virtuale constă în abilităţile de afacerist ale preşedintelui companiei.

Conform Profit Confidential, CEO-ul Brad Garlinghouse a declarat recent pentru Bloomberg că “Într-un fel, suntem exact opusul comunităţii Bitcoin, care a transmis – “jos cu băncile, jos cu guvernele şi jos cu banii fiat”. Considerăm că băncile pot fi inima acestui Internet of value, unde valoarea merge pe aceeaşi linie cu informaţia. Credem că guvernele nu vor dispărea. La fel şi banii fiat. Activele digitale precum Bitcoin şi XRP au fiecare rolul propriu”.

De la această abordare pacifistă a CEO-ului criptomonedei, nu este de mirare că băncile sunt interesate să intre încheie parteneriate cu Ripple. La nivel global, reţeaua are un portofoliu de peste 150 de bănci, inclusiv a treia cea mai mare bancă din India şi cea mai mare bancă din Orientul Mijlociu. Şi celelalte bănci mari nu se întreabă dacă vor implementa Ripple, ci când o vor face.

Astfel, avem şi răspunsul la întrebare. Ripple rezolvă de fapt problemele lumii reale referitoare la transferurile internaţionale de bani, care sunt lente şi costisitoarei. Prin faptul că reduce plăţile internaţionale de la câteva zile la patru secunde, criptovaluta este un adevărat cap de afiş în domeniul inovaţiei anunţate de lumea crypto.

Past performance is not an indication of future results. Also, leveraged products can carry a high degree of risk. eToro offers protective measures to manage risk effectively, but in rare occasions it is possible to lose more money than invested.

This content is for information and educational purposes only and should not be considered investment advice nor portfolio management.

Platforme recomandate pentru tranzactionare:

Rank Site Location +currency Buy
with…
Score
1 etoro London, UK

USD
derivatives

CFD
+ bank transf.
+ card
+ paypal
+ webmoney
9.85
2 coinbase San Fran, USA

USD EUR GBP
buy bitcoin credit card

+ bank transf.
9.80
3 iqoption Limassol, Cyprus

USD EUR
derivatives

CFD
+ bank transf.
+ card
9.75
4 localbitcoins local

all currencies
buy bitcoin with cash

+ paypal
+ bank transf.
9.55
5 cex London, UK

USD EUR GBP RUB
buy bitcoin credit card

+ bank transf.
+ Ethereum
9.50
6 changelly

cryptocurrency exchange
Prague, Czech Rep.

35+ crypto pairs
cryptocurrency
CRYPTO- CURRENCY

+ credit card
8.65
8 binance

cryptocurrency exchange
Shanghai, China

30+ crypto pairs
cryptocurrency
CRYPTO- CURRENCY
8.60
9 hitbtc

cryptocurrency exchange
Copenhagen, Denmark

25+ crypto pairs
cryptocurrency
CRYPTO- CURRENCY
8.30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.