Barclays: Criptomoneda Facebook ar putea genera miliarde de dolari

Analiștii Barclays consideră că proiectul de criptomonedă al Facebook ar putea genera venituri de miliarde de dolari. Într-o notă adresată investitorilor, analistul Ross Sandler explică potențialul acestui proiect ce nu a fost încă confirmat oficial, conform guanadupabitcoin.ro.

O criptomonedă stabilă utilizată pentru microplăți pe Facebook și WhatsApp

Raportul Barclays se referă la speculațiile cu privire la planul Facebook de a lansat o criptomonedă stabilă. Aceasta ar putea fi utilizată pentru microplăți în sistemele de mesagerie ale Facebook și WhatsApp. Informațiile acestea au fost vehiculate în ultimele lui în presa mainstream precum Bloomberg și New York Times.

Facebook nu a comentat oficial în legătură cu acest proiect. Cu toate acestea, echipa blockchain a rețelei de social media se extinde, existând în prezent anunțuri de angajare pentru 20 de specialiști.

Venituri potențiale între 3 și 19 miliarde de dolari

Analiștii Barclays apreciază că noua criptomonedă ar putea aduce Facebook venituri între 3 și 19 miliarde de dolari în 2021. Estimarea se bazează pe cifrele actuale de afaceri ale gigantului de social media. În 2017, de exemplu, Facebook a avut profituri de 40.6 miliarde de dolari. Dintre acestea, 39.9 miliarde au provenit din publicitate.

Cu toate acestea, analiza se bazează pe premisa că

“Facebook Coin se va dovedi un succes în revigorarea strategiei FB de micro-plăși pentru distribuția de conținut digital”,

a scris Sandler.

Sandler vede, de asemenea, două provocări primare pentru Facebook în implementarea cu succes al criptomonedei. Una este

“demonstrarea că Facebook Coin va aduce un plus valoare utilizatorilor față de ceea ce este disponibil astăzi când vine vorba de plăți”.

Cea de-a doua problemă este depășirea

“problemelor de încredere ale consumatorilor după problemele din 2018″.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, încercă aparent să amelioreze problemele de încredere generate de gestionarea datelor utilizatorilor. El a postat săptămâna trecută un articol lung în care a promis că Facebook va deveni mai orientat spre protejarea datelor în anii următori. Deși nu a menționat criptomonedele, plățile și criptarea sunt frecvent invocate.

Facebook Credxits, un model de implementare a criptomonedelor

Analiștii Barclays au menționat că Facebook a avut o inițiativă similară în perioada 2010-2012. Așa-numitele Facebook Credits funcționau la momentul respectiv asemănător cu tokenurile.

“Facebook Coin poate pur și simplu să caute să proceseze micro-tranzacțiile și să re-creeze modelul de afaceri original care a fost în vigoare în 2010-2012 în baza Facebook Credits”,

a scris Sandler.

“Cu toate acestea, sfera de aplicare a proiectului ar putea fi mult mai mare, în special având în vedere că David Marcus (fostul CEO al PayPal) este cel care conduce proiectul”.

Daca nu aveti inca un cont de tranzactionare crypto sau actiuni pe bursele internationale va recomand platforma https://goo.gl/wYpyv9 ; sau https://bit.ly/38Zy4UK sau aceasta https://goo.gl/3sh12V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.