Elrond – Viitorul se scrie, în linii de cod, din Transilvania: un grup de antreprenori și ingineri au construit o nouă versiune blockchain de 1.000 de ori mai scalabilă

Elrond țineți minte acest nume, pentru că va putea deveni mai cunoscut decât Bitcoin. Și asta pentru că este viitoarea monedă digitală care va putea fi folosită în România și foarte curând internațional.

Elrond este și numele software-ului prin intermediul căruia se vor putea face plățile digitale, iar întreg sistemul este un start-up gândit și implementat de unii din cei mai buni IT-iști sibieni.

Puteti investi prin acest link https://bit.ly/2UZHPh5

Sibienii care au gândit sistemul Elrond au avut în vedere îmbunătățirea performanței de plăți digitale.

”Totul devine digital – 3 miliarde de oameni sunt on-line, însa banii și sistemele bancare au rămas în urmă, lipsite în mare parte de eficiența crescută adusă de software. Sistemele actuale de plată nu sunt atât de eficiente pe cât ar trebui să fie. În acest context, Elrond vine cu o nouă și inovatoare tehnologie de blockchain, construită de la 0 pentru a aduce performanță în două direcții: lansarea, deținerea și transferarea de bani programabili pe bază de software și lansarea de aplicații descentralizate, pentru că pe platforma Elrond va fi posibil acest lucru”, explică Beniamin Mincu, CEO și fondator Elrond Network.

Elrond a apărut din nevoia de a îmbunătăți tehnologia deja existentă.

Elrond vine cu o soluție care aduce o îmbunătățire de 1.000 de ori în viteza transferului și capacității de procesare, comparabil cu Bitcoin sau Ethereum. Cu Bitcoin, spre exemplu, se pot procesa 7 tranzacții pe secundă, iar viteza de transfer este de 10 minute. Cu Elrond se vor putea procesa 10.000 de tranzacții pe secundă, iar viteza de procesare va fi de 5 secunde”, explică Beniamin Mincu.

De la platformă la criptomonedă
Blockchain este tehnologia din spatele monedei Bitcoin. În timp ce Elrond crează o nouă platformă de blockchain considerabil mai avansată, această tehnologie vine și cu o criptomonedă proprie numita tot Elrond.

”Prin Elrond intenționăm să facilităm accesul universal către această economie digitală. Pentru adopție reală avem nevoie de două lucruri: o tehnologie foarte performantă și în același timp foarte ușor de folosit. Astfel Elrond este o paltformă care aduce o îmbunătățire generală semnificativă de performanță și permite folosirea tehnologiei atât pentru transfer de bani, cât și pentru lansarea de aplicații descentralizate”, explică Beniamin Mincu.

Echipă de IT-iști de top
Le dezvoltarea Elrond lucrează o echipă de 18 oameni. Unul dintre ei este bucureștean, restul sunt sibieni. Cei trei fondatori ai Elrond sunt cunsocuți în lumea IT- Beniamin Mincu, CEO și Fondator Elrond, Lucian Todea (COO Elrond / Fondator & CEO ITNT) și Lucian Mincu (CIO Elrond / co-fondator al Metachain Capital și al ICO Market Data).

Elrond unește unii dintre cei mai ambițioși și capabili oameni pe care ii cunosc. Am construit o echipă, cu care am putea construi rachete spațiale, dacă mâine am decide asta. Sunt colegi cu doctorate în IT și premii importante la concursuri de Inteligență Artificială. La acest proiect am început să lucrăm undeva în octombrie 2017. În mai 2018, am publicat o lucrare științifică prin care am formalizat detaliile arhitecturii, iar în iulie 2018 am lansat un prim prototip spre validare. Luna februarie va marca lansarea oficială a primei versiuni de test. În primă fază criptomoneda legată de această tehnologie va putea fi folosită în România la peste 6.000 de comercianți online, iar plățile vor fi procesate prin Netopia Payments. Ulterior, moneda și platforma vor putea fi utilizate și internațional”, spune Beniamin Mincu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.