Cele mai frecvente 4 întrebări despre criptomonede

În ultima vreme, s-a făcut atât de multă vâlvă în presă pe tema Bitcoin și a criptomonedelor, încât, pentru o persoană obișnuită, acest subiect poate să pară intimidant.

Cunoscând acest subiect în detaliu, aș vrea să vă explic despre ce este vorba și să vă arăt cât de simplu este să intrați pe această piață fascinantă.

Oare e prea târziu să mă implic? Absolut deloc. Chiar dacă mulți experți consideră că această tehnologie este pe cale să revoluționeze lumea, doar o mică parte a populației a început să folosească criptomonede sau să investească în acestea.

Trebuie avut în vedere că acestea sunt extrem de volatile, ceea ce le face riscante din punct de vedere al tranzacționării. Cu toate acestea, dacă dorești să le păstrezi pe termen lung, orice creștere sau scădere accentuată pe termen scurt nu trebuie să te îngrijoreze prea mult.

Acestea fiind zise, tehnologia este încă în curs de dezvoltare și oarecum experimentală, motiv pentru care este și considerată o investiție foarte riscantă. Nu trebuie niciodată să investim mai mult decât ne permitem să pierdem.

Ce este tehnologia blockchain?

Tehnologia a fost inventată pentru Bitcoin, dar și-a găsit acum multe alte utilizări.

Simplificând, o rețea blockchain este o bază de date stocată pe mai multe computere în același timp. Deoarece toată lumea are acces la aceleași informații, este ușor de verificat dacă datele sunt corecte.

În zilele noastre, cele mai multe date sunt stocate pe un singur computer, ceea ce le face foarte ușor de furat de către un hacker. Timp de aproape un deceniu de la inventarea acestei tehnologii, niciun hacker nu a reușit să spargă o rețea blockchain.

Bitcoin folosește tehnologia blockchain pentru a verifica proprietatea asupra valorilor. Așadar, Bitcoin poate fi trimis de la o persoană la alta și întreaga rețea va vedea că tranzacția a avut loc cu adevărat.

În acest moment, dezvoltatorii creează noi aplicații bazate pe tehnologia blockchain pentru orice domeniu: de la urmărirea produselor agricole vegetale pe parcursul unui lanț de aprovizionare, până la verificarea proprietății intelectuale și multe altele.

Ce criptomonede ar trebui să cumpăr?

Cu peste 1.500 de criptomonede în circulație, poate fi dificil să le urmărești pe toate. Multe dintre criptomonedele de mică anvergură sunt mai problematice, pentru că nu este întotdeauna clar dacă vor fi adoptate pe scară largă sau nu.

Pentru începători, este în general bine să se rezume la monedele cu bază largă de utilizare ca Bitcoin, Ethereum, XRP și Litecoin.

Pe platforma eToro, oferim doar criptomonede dintre cele mai răspândite.

La fel ca în cazul oricărei investiții, nu trebuie să-ți pui toate ouăle într-un singur coș. Distribuindu-ți fondurile între mai multe criptomonede, poți să-ți reduci riscul. În acest fel, dacă una dintre ele se prăbușește, nu vei pierde foarte mult, iar dacă o alta crește spectaculos, vei beneficia și tu de asta.

Dacă nu știi ce să faci, poți să începi prin a-i copia pe alți traderi de pe eToro care au mai multă experiență.

Cum încep?

Primul pas este întotdeauna cel mai greu, dar, la eToro, încercăm să facem lucrurile cât mai simple posibil. Cu un clic pe butonul de dedesubt, călătoria ta poate să înceapă. Te vom ghida prin procesul de deschidere a unui cont și de efectuare a primei tranzacții într-un mod simplu și distractiv.

Deschiderea contului este complet gratuită și ți se oferă un portofoliu demonstrativ cu valoarea de 100.000 USD virtuali, pe care îl poți folosi pentru a exersa și a învăța sistemul.

Deci, ce mai aștepți?

Capitalul tău este expus riscului. Performanțele anterioare nu sunt o indicație a rezultatelor viitoare. Acest text nu constituie consultanță pentru investiții. Prețul criptomonedelor poate să înregistreze variații semnificative și acestea nu sunt potrivite pentru orice investitor. Tranzacționarea criptomonedelor nu este supravegheată de niciun organism de reglementare al UE.

Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa consultanta@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.