Elrond, reţeaua blockchain construită de trei români, anunţă listarea eGold pe platforma internaţională de exchange eToroX

Moneda eGold (EGLD), deţinută de Elrond, reţeaua blockchain construită pentru a rula mai rapid şi mai eficient decât Bitcoin şi Ethereum, va fi listată pe platforma internaţională de exchange eToroX, devenind disponibilă pentru tranzacţionare începând din 23 decembrie 2020.

„Siguranţa şi utilitatea criptomonedelor în economia internetului a fost demonstrată de Bitcoin de-a lungul a 10 ani de existenţă, timp în care siguranţa sa nu a fost compromisă, iar valoarea şi răspândirea lui au crescut. Dar performanţa sa este insuficientă pentru nevoile semnificative ale internetului, iar Elrond rezolvă această problemă prin tehnologie inovatoare şi aplicaţia xPortal, prin care vom aduce următorul miliard de oameni în crypto”, a transmis Beniamin Mincu, director executiv şi fondator Elrond Network printr-un comunicat de presă.

Platforma eToroX este destinată tranzacţionării de criptomonede, fiind dedicată comunităţii de traderi corporate şi instituţionali. Platforma digitală înregistrează peste 15 milioane de utilizatori, cărora le oferă acces la pieţele de capital, comodităţi, forex şi criptomonede. Aceasta este administrată de compania eToro, recent evaluată la peste 2,5 miliarde de dolari.

„Sunt convins că tehnologia blockchain va fi utilizată într-o varietate de industrii, iar adopţia inclusiv în domenii critice este doar o chestiune de timp. Proiectul Elrond m-a atras de la început prin tehnologia creată, şi mai ales prin modalitatea în care aceasta rezolvă problemele serioase de scalabilitate. Consider că acesta este un moment important pentru piaţa globală blockchain, în care performanţa tehnologiei creşte semnificativ prin inovaţia adusă de Elrond”, a spus Andrei Pitiş, CEO Simple Capital şi adviser al Elrond Network.

De asemenea, compania Elrond, fondată în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, şi antreprenorul Lucian Todea, a livrat prima arhitectură scalabilă folosind tehnologia “sharding”, capabilă să livreze 15.000 de tranzacţii pe secundă în configuraţia actuală.

„Comparativ cu cele 7 tranzacţii pe secundă ale Bitcoin şi 14 tranzacţii pe secundă ale Ethereum, Elrond atinge o viteză de tranzacţionare semnificativ mai rapidă, de 263.000 de tranzacţii pe secundă.”

Compania a anunţat recent lansarea aplicaţiei de plăţi globale xPortal, programată la finalul lunii ianuarie a anului viitor. „Aplicaţia oferă funcţionalităţi similare cu PayPal, Revolut şi Google Pay, la un cost fix, fără a colecta informaţii personale. xPortal va reprezenta motorul pentru creşterea accelerată a companiei Elrond în următoarea perioadă”, au transmis reprezentanţii Elrond.

Adopţia rapidă a tehnologiei blockchain în sistemele financiare globale va ajuta piaţa criptomonedelor să depăşească o capitalizare totală de peste 1,000 de miliarde de dolari, „în curând”, şi să îşi continue traiectoria de creştere, consideră reprezentnaţii companiei.

De asemenea, „evoluţia acestei pieţe a fost un semnal puternic pentru eToro, care a decis să fructifice această oportunitate şi, după o pauză de mai bine de 12 luni, să îşi extindă portofoliul de criptomonede, cu moneda eGold.”

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.