Preţul bitcoin urcă timid, dar lipsesc fluxurile dinspre investitorii instituţionali. „Impulsul nu este destul de puternic pentru ca bitcoin sa treacă peste 40.000 de dolari”

Entuziaştii criptomonedelor care speră că bitcoin va reveni brusc la 40.000 de dolari s-au lovit de câte provocări în evoluţia pieţei, iar cea mai importantă ar fi declinul cererii fondurilor de investiţii pentru moneda digitală, conform datelor JPMorgan Chase, citate de Bloomberg.

Ritmul intrărilor de capital în fondul de investiţii de 20 de miliarde de dolari Grayscale Bitcoin Trust, destinat criptomonedelor, „par să fi ajuns la un vârf”, dacă ne uităm la ultimele patru săptămâni, a notat o echipă de strategi JPMorgan, în frunte cu Nikolaos Panigirtzoglou, vineri.

Fondul a înregistrat un declin de 22% în cele două săptămâni finalizate în data de 22 ianuarie, depăşind un declin de 17% al bitcoin în aceeaşi perioadă.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.
– eToro – https://bit.ly/2QGr5Zp (Your capital is at risk.)
– Coinbase – https://bit.ly/cont-coinbase
– CryptoCom – http://bit.ly/cont-cryptocom
– LDVbank – https://cutt.ly/tokero
– Binance – https://bit.ly/38Zy4UK

„Momentan, impusul instituţional din spatele Grayscale Bitcoin Trust nu este destul de puternic pentru ca bitcoin să treacă de pragul de 40.000 de dolari”, au notat strategii.

Ei au adăugat că riscul principal vine din posibilitatea ca traderii să continue să închidă poziţiile pe bitcoin.

Preţul bitcoin depăşeşte luni 33.000 de dolari, conform datelor din platforma CoinMarketCap, însă moneda a trecut printr-o furtună de volatilitate.

După ce a atins un maxim istoric aproape la 42.000 de dolari, bitcoin a scăzut rapid cu 30% şi a picat pentru scurt timp săptămâna trecută chiar şi sub borna de 30.000 de dolari.

Activitatea fondurilor de investiţii a reprezentat unul dintre principalele motive pentru raliul anterior al bitcoin.

La celălalt capăt al firului faţă de entuziaşti, criticii bitcoin readuc în discuţie posibilitatea ca moneda digitală să nu poată deveni niciodată monedă de schimb – acesta fiind visul entuziaştilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.