Elrond achiziționează Twispay, deținătoarea primei licențe de e-Money din România, sub rezerva aprobării achiziției de către BNR

Elrond Network, unicornul romanesc care dezvolta tehnologie blockchain menita sa îmbunătățească performanța și transparența sistemului financiar global, a anuntat astazi achizitia Capital Financial Services S.A. (ce activează pe piață sub brandul Twispay), companie licentiata de Banca Națională a României să opereze ca instituție emitenta de moneda electronica în Spațiul Economic European.

Avand calitatea de membru principal Visa și MasterCard, Capital Financial Services S.A.  prestează servicii de procesare plăți pentru mai mult de 300 de comercianti online, printre care si Blue Air, cea mai mare companie aeriană din România.

Achizitia include transferul integral al actiunilor Capital Financial Services S.A., care ar putea astfel permite startup-ului Elrond sa faciliteze utilizatorilor sai accesarea de servicii financiare, în deplina conformitate cu reglementările în vigoare. Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor sai, printre altele, conturi cu IBAN, carduri prepaid atașate și procesarea de plăți cu moneda electronică reglementată.

Monedele electronice au fost create ca o alternativa digitală pentru bani, cu scopul de a automatiza tranzacțiile financiare precum plățile sau comertul electronic. Elrond Network dorește sa dea substanța si sa imbunatateasca utilitatea acestui cadru, care este deja functional si bine reglementat, prin adaugarea unei tehnologii blockchain care este rapidă, scalabila si are costuri insignifiante.

“Elrond are obiectivul principal de a crea infrastructura pentru un sistem financiar global de mare viteza, transparent și ușor de accesat de absolut oricine. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv suntem în conversatie cu toate autoritățile competente, asigurandu-ne ca opera în deplina concordanță cu legislația Europeană. Transferuri de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multa transparenta, la orice ora din zi și din noapte, ar aduce beneficii imense atat utilizatorilor, comerciantilor, cat și firmelor si instituțiilor financiare.” a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

“Aceasta combinatie perfectă dintre tehnologia blockchain dezvoltată de Elrond, expertiză echipei Capital Financial Services S.A. în zona serviciilor financiare reglementate și licențele deținute, creaza  premisele necesare pentru începutul unei evoluții importante a eficientei serviciilor financiare” a spus (Augustin Dobre, CEO Twispay).

Ultimul pas necesar pentru finalizarea achiziției Capital Financial Services S.A. este aprobarea Bancii Nationale a Romaniei. Acesta este un pas de importanta strategica, iar Elrond Network va continua sa ofere in mod transparent informații despre aceste demersuri până la finalizarea lor.

Mai mult, compania vrea să introducă și carduri în următoarele luni, pentru a crea o punte între economia tradițională și criptomonede.

Puteti investi in Elrond si prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.