Bitcoin a depășit din nou 44.000 de dolari după datele privind inflația în SUA

Bitcoin a depășit din nou pragul de 44.000 de dolari după publicarea ratei anuale a inflației în SUA pentru luna decembrie. Criptomoneda a atins, în ultimele 24 de ore, un maxim de 44.324 de dolari, temperându-și ulterior avansul la un nivel ușor sub 44.000 de dolari.

Moneda rămâne semnificativ peste nivelul dinaintea publicării datelor privind inflația. La începutul săptămânii, bitcoin se tranzacționa la un preț de 41.000-42.000 de dolari.

Rata anuală a inflației din SUA a urcat, în decembrie, la 7%, un nou maxim al ultimilor 40 de ani. Bitcoin este considerată de mulți o metodă de protecție împotriva creșterii prețurilor.

Totuși, potrivit unor analiști, motivul aprecierii bitcoin nu este inflația puternică, ci revenirea apetitului pentru activele riscante. Faptul că rata inflației, deși foarte mare, a fost în linie cu așteptările din piață, sugerează că majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală Fed nu va fi mai agresivă decât estimările inițiale.

“Ceea ce vedem nu este o acoperire împotriva inflației, ci faptul că activele riscante sunt din nou căutate. Asta se intâmplă pentru că nu mai credem că Powell va majora ratele atât de mult, deoarece inflația a fost conformă cu așteptările și nu mai rea”, a declarat Noelle Acheson, director al departamentului de analiză a pieței la Genesis Global Trading, citată de presa externă.

În acest context, aversiunea la risc provocată recent de teama că Fed va înăspri foarte rapid politica monetară s-a temperat.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.