Ce se va întâmpla cu criptomonedele în viitor?

În 2021, criptomonedele s-au dovedit a fi active digitale cu un pronunțat potențial economic. Numeroase criptomonede au înregistrat creșteri rapide, ceea ce pune investitorii pe gânduri – va fi oare anul 2022 la fel de productiv pentru criptomonede?

Deși unele țări au interzis criptomonedele, altele le-au permis cetățenilor săi, începând cu 2021 să utilizeze criptomonede. Astfel, cumva s-a păstrat acest echilibru de acceptabilitate și răspândire a monedelor digitale în toată lumea.

În acest articol descriu principalele tendințe ale criptomonedelor pe care le anticipăm pentru 2021, modul în care se va dezvolta industria și ce rezultate ar putea genera acestea pentru investitorii și deținătorii de fonduri criptografice.

Altcoins – o opțiune mai populară decât BTC pentru unii investitori

Deși bitcoinul are o groaza de proprietăți forțe (care, de fapt, poziționează criptomoneda în TOP-ul mondial), acest activ digital, după părerea multor traderi și investitori, deja și-a atins apogeul, său, cel puțin, nu va mai fi la fel de volatil că în trecut. Anume din acest motiv, uniii traderi de pe piața crypto își orientează atenția și interesul spre altcoins.

Principalul avantaj al altcoins este că volatilitatea acestor criptomonede este foarte mare. Acest lucru le permite investitorilor să își crească rapid capitalul, în cazul unei investiții relevante, la momentul potrivit. Pentru a identifica o astfel de investiție și un astfel de moment, comercianții folosesc pe scară largă instrumente fiabile cu eficiență dovedită.

Ce se va întâmpla cu criptomonedele în viitor?

Piața crypto este în permanentă schimbare. Diverse tendințe o afectează – acesta fiind factorul, care, dintr-o parte, reduce din stabilitatea investițiilor în crypto, dar din altă parte, oferă posibilitatea unor investiții cu profitabilitate ridicată.

Proiecte și echipe noi apar în domeniul crypto – fiecare proiect aduce ceva nou și, în cazul în care reușește să se descurce bine cu misiunea pe care și-o propune, are toate șansele să crească în valoare, să atragă investitori și să se plaseze în fruntea TOP-urilor mondiale din lumea crypto.

Totodată, pe cealaltă parte, vis-a-vis de proiectele de succes se poziționează celelalte proiecte – cele care ar putea dispărea în viitorul apropiat. În continuare descriem puțin și acest aspect, și anume care criptomonede ar putea cădea în 2022.

Criptomonedele care nu acoperă necesitățile utilizatorilor

Atunci când am menționat mai sus misiunea fiecărui proiect, am presupus, de fapt, și aspectul de satisfacere a necesităților. Eficiența oricărei soluții, oricărui proiect se măsoară prin capacitatea de a acoperi necesitățile utilizatorilor.

În cazul în care proiectul nu poate face acest lucru, acesta nu creează valoare. Astfel, în 2022 sunt condamnate la cădere criptomonedele care nu au reușit să demonstreze până în prezent capacitatea de a acoperi necesitățile și a rezolva problemele pentru care au fost create, de fapt.

Criptomonedele care acoperă problemele, acoperite deja de către alte criptomonede

Competitivitatea și concurența sunt acceleratorii progresului, cu siguranță. În același timp, să nu uităm de faptul că, atunci când deja există o criptomoneda care face un anumit lucru bine, nu mai există necesitatea în a crea încă o criptomoneda care va face același lucru.

Legalizarea criptomonedelor

Recunoașterea oficială a activelor criptomonede de către diferite țări va crește numărul de zone pentru utilizarea lor. În viitor, legalizarea va permite cetățenilor acestor state să plătească cu bani virtuali pentru orice achiziție. Viitorul criptomonedei este utilizarea globală. Multe țări se uită la Bitcoin și altcoins de mult timp.

De exemplu, la 1 aprilie 2017, Japonia a permis oficial cetățenilor să folosească monede. Din acel moment, banii virtuali au încetat să mai fie bunuri materiale marfă, dar au devenit un mijloc legal de plată. În această țară, puteți cumpăra bunuri cu bitcoins și altcoins. Multe companii comerciale din Japonia acceptă deja criptomonede Bitcoin și Ethereum.

Probabilitatea că această tendință va continua în viitor este una destul de mare. În cazul în care acest lucru totuși se va întâmpla, popularitatea, dar și acceptabilitatea criptomonedelor va crește semnificativ. Respectiv, va crește și piața crypto per general.

Concluzie

În acest articol am prezentat o aspirație generală referitor la modul în care s-ar putea dezvolta evenimentele în industria crypto în viitorul apropiat.

Nici un scenariu nu este absolut posibil sau imposibil, piața crypto rămâne a fi imprevizibilă, de aceea, aici este destul de complicat de prognozat cu o oarecare exactitate ce s-ar putea întâmpla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.