Ce sunt NFT-urile și cum se pot face?

Popularitatea și interesul față de NFT-uri a crescut considerabil în ultimul an. Tot mai multe vedete, artiști, companii de renume se implică în domeniul blockchain. Din acest motiv am decis să scriem despre acest subiect. Noi nu vom spune doar ce sunt NFT-urile, ci și cum le poți crea și promova.

Ce sunt NFT-urile?

NFT, acronimul de la „token non-fungibil”, este un activ fizic și digital unic, acesta poate fi operă de artă, colecție de jocuri, colecție fashion, piesă muzicală etc. Fiecare NFT are un identificator de cod unic și metadate, el fiind înregistrat pe blockchain. Tokenii non-fungibili se diferențiază de cei fungibili, ca de exemplu criptomonedele, prin faptul că un NFT niciodată nu va fi echivalent cu un alt NFT, în timp ce un Bitcoin, din punct de vedere al prețului, mereu va fi egal cu alt Bitcoin.

Din moment ce NFT-urile reprezintă active digitale criptografice, ele pot fi ușor autentificate. Acestea sunt unice, valoroase, limitate din punct de vedere cantitativ și nu pot fi duplicate. Domeniul crypto și tehnologia blockchain sunt foarte complexe, dar și fascinante.

Iubitorii de artă se pot bucura că dețin operele în format digital, apropiindu-se astfel de creator sau fiind satisfăcuți de noua achiziție. Nici piața din România nu a rămas în urmă în privința NFT-urilor. Anul trecut, 2021, a fost lansat proiectul Stramosi, care s-a dovedit a fi unul de succes. Iar noi, Tokero, îți arătăm că poți să-ți creezi de unul singur un NFT sau o întreagă colecție.

Cum creezi un NFT

Singurele lucruri de care ai nevoie sunt creativitatea și idei diferite, unice, care să atragă. Procesul de creare cu siguranță te va captiva dacă ești o persoană curioasă și deschisă noului. Te invităm să iei parte cu noi la crearea primei noastre colecții de NFT-uri și să înveți cum să creezi.

Îți vom prezenta 4 etape descrise în 4 articole:

  1. Crearea elementelor vizuale (layere) pentru colecția de NFT-uri
  2. Generarea colecției de NFT-uri
  3. Plasarea pe un marketplace
  4. Promovarea acesteia și strângerea de fonduri

Primul pas în crearea unui NFT este research-ul și ideea în sine de cum vrei să arate vizual. După aceea, treci la partea practică, creezi! Metoda de creare este compoziție de layere. Descoperă pozele de mai jos pentru a înțelege exact despre ce este vorba.

NFT-urile noastre sunt compuse din 3 layere, dimensiunea 1080 x 1080 px și după cum observați în poze, am folosit Adobe Illustrator.

Din moment ce avem layerele, le putem încărca în generatorul de NFT-uri și obține o întreagă colecție de vizualuri, chiar și 10.000, fără a face această muncă enormă manual.

Pentru a crea layerele, poți folosi Adobe Illustrator sau chiar și Canva. Este important să alegi background-urile, iar celelalte elemente să fie exportate separat cu fundal transparent. Dimensiunea materialelor vizuale să fie 1:1.

Fiecare print screen conține layer 1, layer 2 și layer 3. Sunt însă necesare diferite background-uri și elemente pentru fiecare layer, astfel încât generatorul să ofere drept rezultat final vizualuri unice pentru NFT-uri.

Layer 1 - Background Layer 2 - Element 1 Layer 3 - Element 2 Rezultatul obținut

În următorul articol o să-ți povestim cum să obții vizualul NFT-urilor cu ajutorul unui generator.

P.S. Vezi aici cât succes au StramosiSubcarpați și prinde curaj. Tu poți ajunge oriunde îți dorești și poți avea succes în tot ceea ce faci dacă ești suficient de informat și depui maxim efort.

P.S.S. Împreună putem evolua, descoperi tot ce înseamnă nou, util și nu în ultimul rând putem fi mai buni unii cu alții.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.