Strategii de investiție în Crypto – de la DCA și HODL la viața de Day Trader

La nivel mondial, domeniul crypto a luat o amploare deosebită în ultimii ani, acesta devenind în fiecare zi din ce în ce mai popular și utilizat. Astfel, piața s-a diversificat foarte mult, ceea ce oferă oricărui investitor șansa să aibă un portofoliul variat de criptomonede, în conformitate cu apetitul acestuia către risc.

De-a lungul acestei evoluții a domeniului crypto s-au dezvoltat mai multe strategii pentru tranzacționările online, dar și pentru investițiile în criptomonede pe termen mediu-lung.

Potrivit CoinMarketCap, astăzi, 21.04.2022, există mai mult de 19.018 de criptomonede cu o capitalizare totală de peste 1,9 trilioane de dolari.

Avantajele care au adus în prim-plan criptomonedele sunt:

  • Descentralizarea
  • Transparența
  • Nu se pot falsifica
  • Fiecare tranzacție este validată de rețea

Odată cu evoluția acestora, s-au dezvoltat mai multe strategii pentru tranzacționările online, dar și pentru investițiile în criptomonede.

Însă, găsirea unei strategii de tranzacționare corecte și profitabile pentru obiectivele tale poate fi greu de stabilit. Adesea ratăm succesul din cauză că nu am identificat încă o strategie potrivită pentru noi.

Ce strategii de tranzacționare pot să aplic?

În general, investitorii recurg la o strategie fie prin day trading, fie prin HODL sau DCA.

Day Trading (tranzacționare în interiorul zilei) este una dintre cele mai utilizate strategii de tranzacționare și reprezintă o metodă de investiție pe termen scurt. Day traderii sunt activi pe majoritatea piețelor financiare, cum ar fi: piețe de acțiuni, piețe valutare, piețe de mărfuri și piețe de criptomonede.

HODL este un termen care derivă dintr-o greșeală de ortografie a termenului englez „hold” = păstrează. Este practic echivalentul strategiei de cumpărare și deținere a unei criptomonede.

Hodlerii doar cumpără și pastrează zile, săptămâni, luni sau chiar ani, adesea vânzând doar pentru a intra într-un alt proiect/afacere/investiție…

DCA (Dollar Cost Averaging) este o tehnică de investiție care implică cumpărarea de criptomonede într-un program regulat, indiferent de preț.

DCA este o strategie în care emoțiile tale nu mai intră în joc, pentru că nu mai ești influențat de scăderile și creșterile de la minut la minut. Însă trebuie să fii optimist pe termen lung în ceea ce privește crypto. Mai exact cheltuiești aceeași suma de bani FIAT* pe Bitcoin într-o zi stabilită a fiecărei luni. Deci cumperi bitcoin în aceeași zi, în fiecare lună, indiferent de modul în care se mișcă piața. Adăugarea lunară a unei sume îți poate aduce mai multe beneficii într-o perioadă limitată decât îți poate oferi strategia de HODL.

Dacă scopul tău este să obții mai multe criptomonede pe termen lung, atunci DCA este alegerea potrivită pentru tine. Însă, dacă nu dispui de resurse lunare și în continuare îți dorești să deții crypto pe termen lung, strategia de HODL te poate ajuta.

Care dintre strategii este mai profitabilă?

Cu siguranță te întrebi care dintre strategii îți va aduce cei mai mulți bani. Din păcate, nu există o strategie garantat mai profitabilă decât alta, ci doar strategii care să-ți satisfacă nevoile din acel moment.

Ce te putem noi sfatui este să îți alegi o platformă de încredere, care permite aplicarea strategiei alese de tine. Așa ca am făcut o radiografie a pieței pentru a te ajuta în procesul tău de trader.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.