Relaxarea restricțiilor din China crește piața crypto și apetitul pentru risc al investitorilor

Cea mai populară criptomonedă, Bitcoin, a raportat luni cea mai solidă creștere din ultimele două săptămâni, cotația sa ajungând până de 31.000 de dolari, în contextul în care relaxarea restricțiilor impuse de China pentru limitarea răspândirii Covid-19 a stârnit apetitul investitorilor pentru activele mai riscante, anunță Bloomberg.

Bitcoin a cunoscut un salt cu până la 5,8%, la 30.858,53 de dolari, în vreme ce Ether și criptomonedele mai mici, precum Avalanche, care au fost în scădere săptămâna trecută, urcă și ele în prima zi a săptămânii: Ether cu 6,6%, iar Avalanche și Solana au crescut cu 9% și, respectiv, 6%.

”Piețele așteaptă de multă vreme un impuls de redresare. Bitcoin tocmai a trecut prin opt săptămâni consecutive pe «roșu», criptomoneda ajungând în așa măsură de supravândută, din punct de vedere tehnic,încât a atins niveluri pe care în mod tradițional le vedem doar în punctul cel mai de jos al piețelor «bear»”, a declarat Hayden Hughes, directorul executiv al platformei de tranzacționare pe rețelele sociale Alpha Impact.

Criptomonedele și-au restabilit și tendința de a se tranzacționa în tandem cu acțiunile, după ce vineri scăzuseră, deși S&P 500 a raportat un avans săptămânal de 6,6%. Acest lucru a stârnit temeri că investitorii vor continua să se debaraseze de monedele digitale, chiar și pe fondul unei reveniri a cererii pentru alte active de risc.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.