Bitcoin urcă la cel mai ridicat nivel de la prăbușirea FTX

Cotațiile bitcoin au urcat la cel mai ridicat nivel de la prăbușirea FTX, în noiembrie, susținute de revenirea apetitului pentru active riscante în urma datelor peste așteptări privind inflația din SUA. Bitcoin s-a apreciat cu până la 4,6% în tranzacțiile de marți, la un maxim intraday de 17.961 dolari, după ce Departamentul american al Muncii a anunțat că inflația anuală a încetinit la 7,1% în noiembrie, cel mai redus nivel de la finele anului 2021.

Economiștii estimau o rată anuală a inflației de 7,3%.

Bitcoin s-a tranzaționat cel mai recent peste pragul de 17.500 dolari/unitate pe 10 noiembrie, cu o zi înaintea colapsului FTX, la acel moment a doua cea mai importantă platformă de tranzacționare criptomonede după volumele rulate. Sam Bankman-Fried, cofondatorul și fostul director general al FTX, a fost arestat luni în Bahamas, la cererea autorităților americane, fiind acuzat de fraudă.

În jurul orei 19:40, bitcoin era cotat la 17.726 dolari, cu 3,3% peste referința de luni, potrivit datelor CoinDesk. Dintre criptomonedele rivale, Ether consemna un avans de 2,9%, Solana se aprecia cu 2,5%, iar Cardano cu 0,8%.

“Se pare că cele mai importante consecințe negative ale (prăbușirii) FTX/Alameda s-au produs deja (…), permițând token-urilor să reacționeze pozitiv la veștile bune din macro”, a comentat Riyad Carey, analist la firma de date din industria criptoactivelor Kaiko, citat de Bloomberg.

Valoarea bitcoin s-a redus cu circa 16% de când FTX a intrat în dificultate, la începutul lunii trecute.

Cea mai cunoscută criptomonedă s-a corelat cu piețele de acțiuni în cea mai mare parte a anului. Principalii indici bursieri de pe Wall Street s-au apreciat puternic în prima parte a sesiunii de marți, după publicarea datelor privind inflația, însă au pierdut majoritatea câștigurilor, întro piață volatilă. La ora menționată, S&P 500 avansa cu 0,4% față de referință, Nasdaq Composite se aprecia cu 0,6%, în timp ce Dow Jones era în stagnare.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.