Platforme de tranzactionare criptomonede sigure

Banii pe care îi știm noi or să dispară curând iar goana dupa criptomonede o să fie din ce în ce mai aprigă. Acest fapt va duce la o scumpire majoră a monedelor virtuale.

Datorită evoluției bitcoinului casele de schimb “Crypto Exchange” au apărut ca ciupercile după ploaie. Foarte multe dintre ele au fost hăcuite și au intrat în lichidare iar utilizatori au pierdut toți banii. Astfel de lucruri se întampla mai tot timpul și se vor mai întâmpla. De asta te rog să fii cât mai precaut în alegerea platformei de tranzactionare a criptomonedelor.

În acest articol o să îți prezint casele de schimb pe care le-am folosit și pe care le consider a fi cele mai ok în a face tranzacții cu criptovalută. Cu toate acestea te sfatuiesc ca după ce ai cumpărat monedele virtuale să le muți într-un portfel electronic.

Platforme de tranzactionare crypto:

Binance.com este cea mai mare platforma din lume pentru tranzacționarea criptomonedelor și cea mai sigură. Este singura care deține un fond securizat de asigurare pentru utilizatori numit SAFU. În caz de se întâmplă un hack tu ai să îți primești banii înapoi.

Un alt avantaj este comisionul destul de mic pe care îl precep la cumpărarea monedelor dar și la tranzacționarea acestora. Din această casă de schimb poți cumpăra direct cu cardul o mare parte din monedele virtuale existente pe piață.

Casa exchange Coinbase.com este disponibilă de curând și în limba Română. Poti cumpăra criptomonede cu un cont bancar conectat, card, transfer SEPA sau Interac Online.

Interfața este simplă de utilizat dar va trebui să faci verificarea completă a identității tale chiar de la înscriere.

Cel mai mare avantaj pe care îl are această platformă este că poți cumpăra criptomonede de un minim 10 euro iar comisioanele sunt foarte mici.

Un alt beneficiu este că poți câștiga gratuit monede virtuale precum Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC), Basic Attention Token (BAT), Ox (ZRX). Tot ce ai de făcut este să privesti câteva filmulete scurte în care îți prezintă mai multe detalii despre criptomonedele mentionate mai sus.

Un mic dezavantaj este că poate să urmărească modul în care îți cheltuiești criptomonedele, în special Bitcoinul. Pentru a evita acest lucru îți poți muta fondurile într-un portofel privat. Chiar nu este recomandat să îți ții invetițiile în portofelele caselor de schimb online. Acestea pot pica oricând iar asta va duce la pierderea banilor tăi.

Etoro.com este o platformă socială pentru tranzacționarea monedelor virtuale dar și bursa. Pe lângă criptomonede poți cumpara și acțiuni la diferite companii cunoscute. Minimul depozit pe care trebuie să il depui este de 200$ iar la retragere ți se percepe un comision de 25$. De asemenea dacă nu ești activ pe site este posibil să ți se perceapă o taxă lunară de inactivitate în valoare de 10 dolari. Poți folosi cardul, Paypal, Skrill si Union Pay.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.