Banca Spaniei include Binance în registrul său cripto

Banca Spaniei a înregistrat unitatea locală a celui mai mare schimb de criptomonede din lume, Binance, ca platformă de monedă virtuală, cu proceduri în vigoare împotriva spălării banilor și finanțării terorismului.

Banca a spus că furnizorii înregistrați trebuie să respecte regulile privind spălarea banilor și finanțarea terorismului, dar a adăugat că nu supraveghează riscurile financiare și operaționale ale platformelor și că includerea în registru nu implică aprobarea activităților sale de către banca centrală.

Binance, care are aproximativ 120 de milioane de utilizatori în întreaga lume, a postat vineri pe Twitter că registrul său din Spania îi va permite să ofere schimbul și custodia de criptomonede în țară, în conformitate cu regulile băncii centrale.

Binance câștigă avânt în Europa după ce Franța și Italia l-au inclus și în registrele sale naționale în ultimele luni, în timp ce Uniunea Europeană pregătește o nouă reglementare în acest sector.

Companiile de criptomonede vor avea nevoie de o licență și de garanții pentru clienți pentru a emite și vinde jetoane digitale în Uniunea Europeană, în conformitate cu noile reguli convenite săptămâna trecută de bloc pentru a îmblânzi o piață volatilă.

În conformitate cu regulile actuale, nu există o aprobare transfrontalieră a serviciilor cripto în întreaga UE, dar acest lucru se va schimba odată cu noile reguli care vor urma mai târziu în 2023.

La nivel global, criptoactivele sunt în mare parte nereglementate, operatorii naționali din Uniunea Europeană fiind nevoiți doar să prezinte controale pentru combaterea spălării banilor.

Un membru francez al Parlamentului European a cerut autorității de reglementare a pieței din Franța la începutul acestei săptămâni să-și revizuiască decizia din mai de a înregistra Binance, invocând o investigație recentă a Reuters privind spălarea banilor pe platformă.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.