eToro oferă expunere la piața criptoactivelor prin lansarea unui nou portofoliu de acțiuni

eToro, cea mai importantă rețea socială de investiții la nivel global, lansează astăzi BitcoinWorldWide, un portofoliu tematic ce cuprinde companiile din lanțul valoric al bitcoin. Deși include o anumită expunere la bitcoin în sine, portofoliul se concentrează pe companiile care oferă suport pentru creșterea adoptării bitcoin.

„Pe măsură ce intră în mainstream, bitcoinul este din ce în ce mai mult în centrul atenției”, a declarat Dani Brinker, șeful investițiilor de portofoliu la eToro. „Noile maxime istorice de preț au ținut titlurile presei, dar cea mai semnificativă schimbare din jurul celui mai puternic criptoactiv din lume nu este prețul său, ci companiile care construiesc lanțul valoric în jurul său. De la operațiunile de mining la producătorii de cipuri și cei care furnizează servicii pentru a sprijini utilizarea, plățile, tranzacționarea și custodia bitcoin, sunt mult mai multe lucruri legate de acesta decât s-ar putea crede.”

Lansat în 2009, bitcoin se mândrește în prezent cu o capitalizare de piață de peste 1 trilion de dolari. De-a lungul ultimului deceniu, primul și cel mai faimos criptoactiv a trecut prin mai multe etape de adoptare – de la o tehnologie necunoscută la un nume pe buzele tuturor, care atrage investiții instituționale și titluri media. Anul trecut a marcat o altă etapă importantă, companiile de plăți, inclusiv Square și PayPal, anunțând planuri de facilitare a plăților cu bitcoin, stabilind bazele pentru ca milioane de oameni din întreaga lume să tranzacționeze cu ușurință în bitcoin. Acum, la doar 12 ani de la înființare, puteți plăti cu bitcoin în HomeDepot, puteți cumpăra o Tesla, puteți lua un burger sau mânca la KFC (în unele țări), puteți cumpăra jocuri în Xbox Store și puteți achita factura telefonică AT&T.

Portofoliul include companii precum Paypal, producătorul de cipuri Nvidia, producătorul de echipamente hardware pentru mining, Canaan, recent listatul cripto exchange, Coinbase, precum și o alocare de bitcoin. eToro consideră că lanțul valoric al bitcoin include companii care își desfășoară activitatea în mining, semiconductori, plăți, tranzacții, custodie și spații de asigurare, precum și activul în sine. Portofoliul exclude în mod intenționat organizațiile care sunt optimiste în ce privește bitcoin, dar care nu au afaceri care să aibă legătură cu moneda digitală. De exemplu, MicroStrategy nu va apărea în portofoliu, deoarece deținerile sale de trezorerie sunt singura sa conexiune cu bitcoin.

„Scopul nostru este să oferim investitorilor individuali o modalitate ușoară de a obține expunerea la companiile care furnizează un serviciu sau un produs esențial pentru expansiunea adoptării bitcoin”, explică Dani Brinker. „Este o abordare mai complexă a investițiilor în bitcoin care oferă o investiție diversificată, necorelată cu bitcoin-ul în sine, dar care menține expunerea la potențialul de creștere al sectorului cripto.”

BitcoinWorldWide este unul dintre cele peste patruzeci de portofolii tematice CopyPortfolios disponibile pe platforma de investiții sociale. Utilizatorii eToro pot investi în BitcoinWorldWide cu sume pornind de la 1.000 de dolari, fără taxe de administrare. Alte costuri, inclusiv taxele de spread și conversie (pentru cei care nu depun în dolari), se aplică în continuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.