Soros Fund Management a investit în Bitcoin

Soros Fund Management, compania care gestionează activele miliardarului George Soros, a decis să investească în bitcoin şi a făcut public acest lucru.

Fondul deține “câteva monede… dar nu foarte multe”, a declarat Dawn Fitzpatrick, CEO și director de investiții al Soros Fund Management, într-un interviu acordat săptămâna aceasta în cadrul unui eveniment Bloomberg.

Soros Fund Management, care este renumit pentru obținerea de profituri mari din investițiile în monede tradiționale, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea CNBC atunci când a fost întrebat despre deținerea de bitcoin.

Preţul bitcoin, din nou în creştere

Criptomonedele au acum o valoare de piață de peste 2 trilioane de dolari, cu peste 200 de milioane de utilizatori, a eplicat Fitzpatrik.

Prețul bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, a crescut cu 10%, de la aproximativ 50.000 de dolari marți la peste 55.000 de dolari miercuri. Joi, în jurul orei 4:00 ET, se tranzacționa la 54.726 dolari. În urmă cu o săptămână, prețul bitcoin era de aproximativ 43.000 de dolari, în timp ce la începutul anului un bitcoin putea fi cumpărat cu aproximativ 29.000 de dolari.

Cea mai recentă revenire a bitcoin-ului vine în ciuda amenințării continue a unor măsuri de reglementare din partea guvernelor din întreaga lume și a îngrijorărilor legate de amprenta sa ecologică enormă.

Temerile legate de reglementările din SUA s-au atenuat în această săptămână, după ce atât secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, cât și președintele SEC, Gary Gensler, au declarat că nu intenționează să impună restricții asupra tranzacțiilor cu criptomonede.

Majoritatea investitorilor profesioniști cred că bitcoin este doar o bulă, potrivit unui sondaj al managerilor de fonduri de la Bank of America, publicat în aprilie, scrie Mediafax.

Shiba Inu, printre cele mai valoroase criptomonede

Shiba Inu, o criptomonedă lansată anul trecut, continuă să înregistreze creşteri datorită unui tweet publicat de CEO-ul Tesla Elon Musk, transmite Bloomberg.

Moneda virtuală SHIB a crescut cu 70% în ultimele 24 de ore şi a devenit al doisprezecelea cel mai valoros activ digital din lume, potrivit datelor agregate de CoinGecko. Evoluţiile vin la câteva zile după ce Elon Musk a postat pe Twitter o fotografie a câinelui său, Floki. SHIB, care reprezintă un meme al rasei de câini japonezi de vânătoare Shiba In, este pe plus cu 367% în ultimele şapte zile, performanţele fiind alimentate de postarea miliardarului.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

Past performance is not an indication of future results. Also, leveraged products can carry a high degree of risk. eToro offers protective measures to manage risk effectively, but in rare occasions it is possible to lose more money than invested. This content is for information and educational purposes only and should not be considered investment advice nor portfolio management.


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.