Posibilă creștere majoră pentru XRP în timp ce Ripple obligă SEC să predea documente importante

Disputa juridică dintre Ripple și Comisia pentru Bursa de Valori din SUA a cunoscut o nouă evoluție după ce Ripple a depus o nouă moțiune pentru a forța agenția să predea notele unei întâlniri dintre șeful său Brad Garlinghouse și un fost comisar SEC.

Ripple vrea ca SEC să predea notele cheie

Ripple a depus moțiunea pe 10 februarie, urmărind ca SEC să predea notele de la întâlnirea din 9 noiembrie 2018, dintre Garlinghouse și fostul comisar SEC, Elad Roisman. În moțiune, Ripple îi spune judecătorului Sarah Netburn că autoritatea de reglementare a refuzat să prezinte documentele susținând că sunt privilegiate.

„La exact o săptămână după ce Curtea și-a pronunțat hotărârea cu privire la aplicarea deliberativului în acest caz, după luni de negocieri, scrisori, briefing și argumente, SEC a produs încă un alt jurnal de privilegii care enumeră doar două documente și afirmă DPP asupra ambelor documente.”, este scris în dosar.

Echipa juridică a lui Ripple a susținut că SEC nu ar trebui să pretindă privilegii, deoarece întâlnirea a fost între comisar și o terță parte, deci nu este o problemă internă. Mai mult, SEC însăși a recunoscut că întâlnirea nu a fost despre o potențială investigație de aplicare a Ripple.

Moțiunea subliniază în continuare că înregistrările întâlnirilor oferite de SEC indică faptul că șeful Ripple a părăsit întâlnirea cu ideea că organul de supraveghere a valorilor mobiliare cunoștea bine „purgatoriul” legal cauzat de incertitudinea de reglementare.

„Îmi amintesc că comisarul Roisman a spus în mod deosebit: „Îmi pare rău că chiar a trebuit să vii aici”. Cred că confuzia cu privire la statutul XRP a considerat-o ca fiind nesănătoasă pentru piață”, a spus Garlinghouse în depoziția sa conform moțiunii.

Procesul SEC v. Ripple ia amploare

Procesul, în care Ripple, Brad Garlinghouse și Chris Larsen sunt acuzați că au efectuat o ofertă fără licență de un an de 1,3 miliarde de dolari în criptomoneda XRP, a progresat relativ bine pentru Ripple.

La începutul acestei luni, instanța a hotărât că două memorii sigilate ar trebui să fie deschise și făcute publice până pe 17 februarie. Larsen, care atașase documentele ca probe sigilate în moțiunea sa de respingere a cazului SEC împotriva lui, a postulat că documentele din 2012 nu descriu XRP ca pe un contract de securitate sau de investiții.

În același timp, judecătorul Analisa Torres a permis, de asemenea, apărarea lui Ripple.

În mod remarcabil, știrea a avut un efect pozitiv asupra prețului XRP, deoarece a crescut vertiginos cu peste 20%. Expertii din industrie cred că evoluțiile recente sugerează că procesul este pe cale să se încheie – ceea ce ar putea fi un impuls uriaș pentru prețul XRP, în funcție de verdict.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.