Bitcoin depășește Berkshire Hathaway drept al 9-lea cel mai valoros activ din lume

Pionierul criptomonedelor, Bitcoin, a arătat de ce este un vehicul de investiții de încredere pe piața cripto. Bitcoin a inversat Berkshire Hathaway la capitalizarea pieței în acest an, așa cum a făcut-o în 2020. Recenta creștere a prețurilor l-a plasat înaintea companiei conduse de detractorul Bitcoin, Warren Buffet. Bitcoin este acum al 9-lea cel mai valoros activ din lume.

Bitcoin depășește Berkshire Hathaway de la Warren Buffet la capitalizarea pieței

Potrivit datelor de la CompaniesMarketCap.com, Bitcoin este acum al 9-lea cel mai valoros activ din lume, cu o capitalizare bursieră de peste 809 miliarde USD. Bitcoin a înlocuit Berkshire Hathaway, care are o capitalizare de piață de aproximativ 704 miliarde de dolari.

Președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway, Warren Buffet, a fost mult timp sceptic față de Bitcoin. Încă din 2018, Buffet a lovit constant Bitcoin, referindu-se la el drept „otrăvire pentru șobolani la pătrat”. Investitorul miliardar invocă mai multe motive pentru aversiunea sa față de Bitcoin, inclusiv faptul că el consideră că nu are valoare intrinsecă și este în mare parte speculativ și că nu îl înțelege pe deplin. Mâna dreaptă a miliardarului Charlie Munger, de asemenea, simte același lucru despre Bitcoin.

„Dacă cumperi ceva precum Bitcoin sau vreo criptomonedă, nu ai nimic care să producă ceva. Speri doar că următorul tip plătește mai mult. Și simți că vei găsi următorul tip care să plătească mai mult doar dacă crede că va găsi pe cineva care va plăti mai mult , a spus Buffet pentru Yahoo Finance.

În ciuda îndoielilor sale, Bitcoin a avut un istoric de performanțe bune de-a lungul anilor. Bitcoin a fost unul dintre cele mai performante active din ultimul deceniu.

Bitcoin a depășit alte active de top

În timp ce Berkshire Hathaway este cel mai recent activ blue-chip care a coborât sub Bitcoin, criptomoneda de referință a depășit capitalizarea pieței mai multor conglomerate globale de-a lungul anilor. Alte nume de top, cum ar fi MetaNvidiaVisa și Samsung, pentru a numi câteva, sunt toate sub Bitcoin în clasament.

Cu toate acestea, pe poziția a 9-a, Bitcoin se va confrunta în continuare cu o concurență acerbă din partea companiilor și activelor dinaintea acestuia. Înaintea Bitcoin sunt active precum TeslaAlphabet (Google)AmazonApple și Microsoft. De asemenea, aurul se numără printre activele înaintea Bitcoin, ocupându-se în prezent pe primul loc, cu o capitalizare de piață de peste 11 trilioane de dolari. Susținătorii Bitcoin cred că, în cele din urmă, cripto va depăși limita de piață a aurului.

Piața Bitcoin, deși a suferit mai multe scăderi din ianuarie 2022, este în prezent în creștere. Bitcoin se tranzacționează în prezent la 42.600 USD, în creștere cu 26,8% în ultimele 24 de zile.

DYOR – Do Your Own Research! Nu uitati sa va documentati cat mai bine si sa invetiti in cunostinta de cauza.

Puteti investi in cryptomonede si prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.