XTB: Monedele digitale, sub presiunile inflaţioniste şi controversele din industrie. Scenarii posibile în 2023

Evoluţia activelor digitale va depinde foarte mult de sentimentul pieţei de capital, cel puţin atâta timp cât vor menţine corelaţia. În plus, viitorul procesului de înăsprire a condiţiilor monetare din SUA va fi important pentru sentimentul investitorilor, spune Radu Puiu, analist financiar în cadrul casei de brokeraj pe burse internaţionale XTB România.

În timp ce 2022 poate fi considerat un an slab pentru acţiuni, a fost absolut brutal pentru sectorul activelor digitale. Acţiunile se află într-o serie de pierderi majore în acest an, cu S&P 500 în drum către încheierea anului cu o pierdere de 17%. Imaginea este şi mai sumbră pentru Bitcoin şi alte criptomonede importante. În aceste zile, cea mai populară criptomonedă a pierdut aproximativ 62%, în timp ce Ethereum, a doua cea mai cunoscută monedă digitală, a scăzut cu aproximativ 64%.

Dacă avansăm pe „curba riscului”, majoritatea monedelor alternative au scăzut cu peste 90%. Din cauza scurtei sale istorii– Bitcoin există doar din 2009, lansat după Marea Recesiune – scăderile pieţei de active digitale nu au coincis cu o piaţă de scădere în spaţiul financiar mai larg, până de curând. Pieţele financiare s-au bucurat de o piaţă de creştere din 2009 până la sfârşitul anului 2021, întreruptă doar pentru scurt timp de corecţia cauzată de izbucnirea pandemiei de la începutul anului 2020.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.