BlackRock a cerut autorizare pentru un ETF de bitcoin

BlackRock (BLK.N), cel mai mare administrator de active din lume, a solicitat, joi, autorizatie pentru un fond tranzacționat la bursă (ETF) de bitcoin, care să le permită investitorilor să obțină expunere la criptomonedă, potrivit Reuters.

iShares Bitcoin Trust de la BlackRock va folosi Coinbase Custody drept custode, potrivit unor documente depuse la Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA. Autoritatea de reglementare din SUA nu a aprobat încă nicio cerere pentru ETF-uri pe bitcoin.

Anul trecut, BlackRock a lansat un fond privat pe bitcoin pentru clienții instituționali din Statele Unite.

Mișcarea vine într-un moment în care industria globală a criptomonedelor a fost vizata de autoritățile de reglementare din SUA cu privire la presupuse încălcări ale legilor.

La începutul acestei luni, autoritatea de reglementare a dat în judecată marile burse Coinbase și Binance.

„Faptul că BlackRock, o companie de gestionare a activelor respectată și consacrată, a solicitat un ETF Bitcoin ar putea fi văzutăca o dezvoltare pozitivă”, a declarat Joshua Chu, director de risc al grupului de tehnologie blockchain XBE. , Coinllectibles și Marvion.

SEC a respins anul trecut cererea Grayscale Investment LLC de a converti spotul său emblematic Grayscale Bitcoin Trust (GBTC.PK) într-un ETF.

SEC a respins, de asemenea, propunerile pentru ETF-uri bitcoin spot de la firme precum Fidelity, Cboe Global Markets și NYDIG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.